ITP in fiecare an pentru masinile mai vechi de 12 ani

S-a votat ! Senatul a dat aviz favorabil ! ITP-ul obligatoriu la 1 an pentru masinile mai vechi de 12 ani ! Saptamana aceasta a fost discutata in Comisia de Transporturi a Camerei Deputatilor propunerea celor de la Registrul Auto Roman ca masinile mai vechi de 12 ani sa faca ITP-ul in fiecare an.

Asa cum discutam intr-un articol mai vechi referitor la propunerea Registrul Auto Roman, ITP-ul a devenit acum obligatoriu la 1 an pentru masinile mai vechi de 12 ani. Saptamana aceasta in urma discutiilor din Comisia de Transporturi a Camerei Deputatilor, senatul a dat aviz favorabil. Masurile urmeaza să fie implementate din 2018.

Legat de acelaşi subiect al frecvenţei de efectuare a ITP pentru vehicule, dar în contrapondere cu prima măsură anunţată, RAR are în vedere şi mărirea termenului de efectuare a primului ITP pentru autoturismele noi (M1). Astfel o masina nou achiziționată va efectua primul ITP la 3 ani si nu la 2 cum este în prezent. Această diferenţiere legată de primul ITP este deja implementată pentru vehiculele utilitare uşoare cu MTMA mai mică cel mult egală cu 3.5 t (N1) care efectuează primul ITP la 2 ani iar ulterioarele anual.

Mai multe detalii: aici

Citeste si alte articole despre:  , , , ,