RoDrift Games – Sportivitate, Siguranta in Trafic si Fair Play

RoDrift impreuna cu Primaria Sectorului 2, da startul campaniei de preventie si educatie rutiera, orientand cetatenii catre Sportivitate, Siguranta Rutiera si Fair-Play in trafic.

Viteza excesivă stă la baza a unu din trei decese produse în lume, arată cel mai recent raport întocmit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Statisticile au fost publicate cu prilejul Săptămânii mondiale pentru securitate rutieră.

Zilnic, pe șoselele din România îşi pierd viaţa 5 persoane, iar 22 sunt rănite grav. Alte 275 de accidente rutiere se soldează cu pagube materiale. Sunt cifre care ne pun pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Un studiu realizat de societăţile de asigurare din România arată că peste 30% dintre cei chestionaţi au fost implicaţi într-un accident rutier, iar jumătate dintre ei au fost sancţionaţi la volan. Cauzele cele mai frecvente sunt lipsa educaţiei rutiere și viteza neadaptată la condițiile de drum.

O reducere cu doar 5% a vitezei medii de deplasare pe drumurile publice ar duce la o reducere cu 30% a numărului de accidente rutiere mortale. În general, un şofer din doi depăşeşte limita de viteză autorizată pe un anumit segment de drum, se mai arată în raport. Un alt document publicat recent evidenţiază că deşi a înregistrat o scădere a numărului de victime prin accidente rutiere mortale, România se menţine cap de afiş la nivel european, cu 97 de decese la milionul de locuitori, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Proiectul RoDrift Games oferit într-un cadru organizat, atrage mii de spectatori la fiecare eveniment si nu are doar un scop sportiv. Își dorește educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, încercând să îi convingă să renunțe la teribilismului specific vârstei, iar dacă pasiunea există, aceasta să fie transpusă în mod pozitiv într-un cadru legal, unde siguranța este de 100%.

S-a creat și o platformă în acest sens, RoDrift Academy, o școală acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului, prin intermediul Federației Române de Automobilism Sportiv, acolo unde aceștia își pot folosi calitățile automobilistice pe mașini echipate corect, cu echipamente adecvate, care respectă normele de siguranță ale federației internaționale.

Devenit un sport foarte popular în rândul tinerilor, care urmăresc zilnic evoluția acestei probe la nivel național, driftul este și o unealtă de educare a acestora. Astfel, proiectul RoDrift Games, care beneficiază de susținerea celor mai buni piloți români, va organiza campanii de prevenire și siguranță la volan în parteneriat cu instituțiile statului din dorința de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere, acolo unde majoritatea reprezintă tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

De altfel, driftul are un public țintă format din cetateni persoane active, cu varste cuprinse intre 16 si 60 de ani, 60 % masculin, 40 % feminin, cu venituri medii si peste medii, in general detinatori de autoturisme care aleg să urmărească evenimentele nu doar în social media, ci mai ales la fața locului. Astfel, evenimentul sportiv devine unul cu caracter social, oferind momentul ideal pentru educarea șoferilor și a viitorilor șoferi.

Mai multe detalii pe Pagina Oficiala a Evenimentului