TESS Rally 2018 Brasov / 23 – 25 martie

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018 păstrează tradiția și debutează la Brașov, cu Tess Rally, în perioada 23-25 martie pe specialele de asfalt deja consacrate din Brașov și împrejurimile lui. Tototodată, în cadrul evenimentului, vor avea loc și primele etape din Campionatul Național de Rally 2 Dunlop 2018 și Campionatul Național de Raliuri Istorice.

După pauza competițională, fanii sporturilor cu motor vor avea posibilitatea să îi vadă din nou “la treabă” pe cei mai buni piloţi de raliuri ai ţării, evoluând în cadrul celui mai longeviv raliu din istoria României. Interesul foarte ridicat se datorează și faptului că pentru sezonul 2018 sunt anunțate noutăți mai multe și mai spectaculaose ca niciodată.

Primul ghid pentru cea de-a 47-a ediție Raliul Brașovului – TESS Rally, care va deschide Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018, a fost lansat pe 23 ianuarie și poate fi citit AICI.

La start sunt așteptați nu mai puțin de cinci foști campioni naționali la raliuri, de remarcat fiind revenirea în competiții a legendarului Titi Aur, de șase ori câștigător al Raliului Brașovului, Campionul en-titre din CNRD, Bogdan Marișca, de două ori câștigător la Brașov, Simone Tempestini, Valentin Porcișteanu, dar și brașoveanul Dan Gîrtofan, de două ori campion național absolut, și-au anunțat prezența la această ediție care se anunță extrem de spectaculoasă.

REGULAMENTUL PARTICULAR AL TESS RALLY 2018 POATE FI DESCĂRCAT DE AICI

TESS Rally 2018, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Toate detaliile, dar și documentele necesare înscrierii, sunt pe site-ul FRAS.

Raliul Brașovului este descendentul direct al Raliului Zăpezii, întrecere organizată în orașul de la poalele Tâmpei începând din anii ‘70. Brașovul a făcut însă parte din lumea raliurilor de la chiar prima ediție a Campionatului Național, în 1969, când se organiza o competiție numită Raliul Narciselor, cu startul la Făgăraș și sosirea la Brașov, fiind și scena primului raliu din țara noastră, organizat de Clubul Sportiv al uzinei de autocamioane “Steagul Roșu”, în noiembrie 1965.

Din 1971 întrecerea brașoveană avea să se impună ca una de prestigiu în noul campionat de raliuri al României, fiind an de an organizată la începutul sezonului, atunci când zona Brașovului avea tot timpul de oferit surprize meteorologice de tot felul. Din 1971 și până în 1984 întrecerea a purtat numele de “Raliul Zăpezii”, pentru ca apoi să fie cunoscută ca și Raliul Brașovului.

În 2007 raliul a luat numele partenerului principal, TESS, iar ediția 2018, cea de-a 47-a a întrecerii, se numește TESS Rally . Clubul Auto Blic organizează competiția din 2001, ediția din anul acesta urmând să fie cea cu numărul 18 pentru clubul brașovean.

Mai multe detalii pe Pagina Oficiala a Evenimentului