Pro Motorsport Academy , la Timisoara

Asociația Auto Club Rally Timiș va deschide la Timișoara o academie pentru cei care doresc să se specializeze în sportul cu volan, dar și pentru șoferii care vor să învețe cum să se protejeze în traficul de zi cu zi.

Județul cu cel mai dezvoltat campionat local de automobilism va avea din această săptămână și o academie care va oferi cursuri de condus, sportiv și în traficul de zi cu zi, dar și arbitri specializați în automobilism. Având în vedere potențialul sportiv din domeniul motorsportului existent în Timișoara, Asociația Auto Club Rally Timiș a decis să înființeze Pro Motorsport Academy.

Scopul noii școli sportive specializate va fi descoperirea, promovarea și perfecționarea celor care doresc să intre în domeniul motorsportului. Cursurile vor acoperi mai multe domenii automobilistice de competiție: Drift, Raliu, Legal Racing, Rally-Raid, Rally-Cross, Off-Road, Pilotaj sportiv, Navigație în motorsport.

De asemenea, noua academie își propune să organizeze și cursuri de perfecționare în conducere defensivă, inclusiv folosirea acestor cunoștințe acumulate în traficul zilnic. Un alt domeniu abordat de noua școală de automobilism va fi cel al pregătirii de arbitri pentru competițiile automobilistice.

Cursurile vor fi susținute de mai mulți sportivi de performanță, deținători de titluri în domeniul, iar materialele folosite în cadrul activității vor fi de calitate, fiind furnizate de o echipă de concurs din Timișoara. Inaugurarea oficială a activității academiei va avea loc sâmbătă odată cu organizarea la Timișoara a Raliului Mărțișorului.