2021 VOLKSWAGEN GOLF 8 GTI are 245 HP si 370 Nm

Asteptarea a luat sfarsit pentru fanii modelului GTI. Astazi a fost prezentat online mult asteptatul model GTI 8 , un hothatch de 245 HP si 370 Nm cu scaune în carouri si grila iluminata!

Desi trendul acum se indreapta spre masinile hibride si electrice , VW ne prezinta acum modelul 2021 VW GOLF MkVIII GTI hatchback. Desigur va urma versiunea GTI TCR , R , versiunea electrica GTE, precum si versiunea diesel GTD.

Asa cum era de asteptat VW Golf GTI ascunde sub capota un motor turbo de 2 litri , cu 4 cilindrii in linie, ce dezvolta un cuplu de 370 Nm si 241 HP in versiunea europeana, iar pentru piata americana cu 13 HP mai mult, departe totusi de cei  300 HP cum se zvonea anul trecut.

Transmisia a ramas una manuală standard cu 6 trepte sau o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj [ DSG ] in 7 rapoarte. Sunt si ceva noutati, noile amortizoare adaptive ale suspensiei se pot seta in modurile Comfort, Eco și Sport și permit șoferului să aleagă o gamă mai largă de setări ale amortizorului.

La exterior GTI 8 primeste faruri subtiri cu LED si o grila iluminata si iconicul logo GTI. Etrierii sunt vopsiti in culoare rosie , iar jantele de 17 inch vin in configuratie standard. Partea din spate a GTI oferă un set de stopuri LED și țevi de evacuare duble.

Fiecare Golf GTI 2021 are ca dotare standard frânarea automată de urgență ! Aceasta include detectare automata pietoni și asistență pentru păstrarea benzii. Va fi disponibil suplimentar controlul adaptiv al croazierelor cu o funcție de autostradă mai precisă (centrare pe benzi) . Această configurație este supranumită “Travel Assist” și funcționează la viteze de până la 130 km/h numai buna pentru Autobahn-ul Germaniei.

Mai multe detalii vom afla in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Citeste si alte articole despre:  , , , , , , , , ,