Nissan sarbatoreste 50 ani cu GT-R50 by Italdesign

Cererea a fost „puternică”, în ciuda unui preț de șapte cifre. Nissan a anunțat că există încă rezervari disponibile pentru modelul GT-R50 realizat in colaborare cu Italdesign.

GT-R50 a fost creeat pentru a sărbători 50 de ani existenta Nissan și Italdesign, oferind un coupe iconic, performant, cu un aspect cu totul nou.

Caroseria are caracteristici distincte, este putin mai îngustă și mai scurtă, iar inaltimea este mai mică comparativ cu modelul standard GT-R Nismo de acum.

Interiorul are îmbunătățiri din fibra de carbon și tapițerie Alcantara. Un grup de instrumente digital înlocuiește unitatea analogică standard , iar unitate de infotainment a fost eliminata.

Sub capotă este un motor V6 twin-turbo de 3,8 litri ce dezvolata acum 720 de cai putere și un cuplu de 780 Nm. Puterea este trimisă la toate cele patru roți printr-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj in șase trepte.

Nissan spune că cererea pentru GT-R50 a fost „puternică” în ciuda prețului său de 1,1 milioane de dolari. Se vor produce doar 50 de unitari , livrarile se vor efectua incepand cu anul viitor.

Publicul european va avea ocazia să admire modelul Nissan GT-R50 By Italdesign în luna martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva.