🏁 2018 Toyota GR Supra Racing Concept

Poate cea mai asteptata masina din ultimii ani a debutat în sfarsit. Noul model Toyota Supra inca nu a fost dezvaluit, insa acest concept de curse prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2018 este cel mai apropiat de masina ce va intra in productie.

Vedeta standului Toyota la Salonul Auto de la Geneva din 2018 a fost Conceptul GR Supra Racing, un coupe inspirat din masinile de curse, concept ce ne arată drumul către următoarea generație de Toyota Supra. Modelul de producție va deveni cea de-a 5-a generație a emblematicei mașini sportive a firmei Toyota.

Este dezvoltat de divizia de performanță a companiei Toyota Gazoo Racing și poate purta insigna lui Gazoo, mai degrabă decât Toyota. Supra încă promite să fie o mașină de strada fără compromisuri. Tada a descris Supra ca o “mașină sport pură”, facand compartie si cu Porsche 718 Cayman și 911.

Inginerul șef de la Supra, Tetsuya Tada, a declarat că un motorul folosit este unul cu șase cilindri in linie, montat în față, care dispune si de un trubocompresor. ce dezvolta nu mai putin de 335 cai putere. Tractiunea este asigurata de rotile din spate, configurație binecunoscuta de proprietarii și pasionații versiunilor anterioare ale modelului Supra. Roțile de curse BBS prindere centrală a piuliței ascund sistemul de franare Brembo Racing și sunt incaltate cu pneuri de curse Michelin.

La interior gasim iarasi dotari de curse , scaune OMP cu centuri racing , volan multicomanda cu padele si detasare rapida. Usile dispun de panouri din fibra de carbon , iar in bord si consola centrala este montat un sistem de telemetrie pentru curse. Pe langa acestea este dotata cu roll-cage, stingătoarele de incendiu, iar toate conductele de combustibil și de frână și alte componente-cheie respectă standardele pentru curse.

O noutate este faptul ca noua Supra nu va purta deloc sigla Toyota. Tada a spus: “Nu intenționăm să schimbăm marca Supra, dar am creat o nouă marcă Gazoo Racing ca parte a ofertei de mașini sport. Deci, de acum încolo, toate mașinile sportive pe care le vom dezvolta și producem vor fi sub acest brand nou. ”

Tetsuya Tada a mai spus : “Ne gandim nu doar la hibrid, ci si la alte optiuni tehnologice, fie ele electrice, fie tehnologia celulelor de combustibil … pentru viitoarea masina sport”. A mai sugerat ca Supra ar putea imprumuta tehnologia hibrida de la masina de curse LMP1. Cu toate acestea, el a mai spus că echipa sa colecteaza date si informatii de la Toyota Yaris WRC , sugerand din nou ca multe tehnologii Toyota ar putea fi imprumutate si de aici , pentru a înțelege mai bine ce înseamnă “distracție de a conduce”.

Stiind ca Supra a fost o masina iubita de tuneri, Tada se asteapta ca noua Supra sa fie modificata de catre proprietari dupa propria lor placere – chiar daca aceste modificari nu provin de la Toyota Gazoo Racing sau partenerii lor oficiali. El a mers atât de departe încât a spus ca Toyota “nu se va amesteca” in aria modificărilor, ci va lasa proprietarii sa si le modifice singuri, asa cum se procedeaza acum cu GT86.

Vehiculul sora al lui Supra, BMW Z4, este așteptat în showroom-uri anul acesta, dar șeful diviziei de performanță Shigeki Tomoyama a sugerat că creația Gazoo ar putea să nu ajungă pe piata până în a doua jumătate a anului 2019.