WOW ! Noul model Mitubishi EVO XI este pe drum !

Fanii EVO sunt in delir ! Mitsubishi se întoarce la rădăcini si reinvie iconicul Lancer Evolution ! Acum placuta Evolution va inspira din nou performanta , mai ales in lupta cu principalul sau rival Subaru STI.

In ultimii 6 – 7 ani Mitsubishi s-a axat pe SUV-uri si masini hibride. Acum Mitubishi se pregătește pentru reintoarcerea in lumea motorsporturilor. Pentru a face acest lucru , producatorul nipon trebuie sa valorifice istoria sa si aici vorbim de celebrul Lancer Evolution, care a apărut în 1992.

Potrivit surselor interne ale Mitsubishi Motors Japonia, obiectivul este acela de a oferi performanțe superioare asemanatoare mașinilor de competiție , dar menținând o anumită versatilitate în mai multe corpuri: un sedan cu 4 uși sau un hatchback cu 5 uși.

Potrivit acelorași surse, nu este imposibil ca viitorul Lancer Evo să aibă multe elemente comune cu actualul Mégane RS. Motivul pentru care Evo a resuscitat distribuția transmisiei Mégane RS se datorează știrilor recente referitoare la noua platformRenault-Nissan-Mitsubishi.

Un sistem cu tracțiune integrală dezvoltat de Mitsubishi va folosi aceeași tehnologie S-AWC de pe modelul Evo X. Cel mai puternic Mégane RS are 300 de cai putere, dar noul Evo ar putea adăuga un sistem hibrid pentru a obtine o putere de aproximativ 350 de cai.

Revigorarea Lancer Evolution face parte din planul de dezvoltare a președintele Mitsubishi Motors, Osamu Masuko. Multumim lui Osamu în numele tuturor fanilor Mitsubishi Evolution.