De la 1 ianuarie 2019 vom avea o noua TAXA AUTO !

De la 1 ianuarie 2019, proprietarii de mașini cu motorizare euro 2,3 sau 4 vor plăti mai mulți bani pentru reducerea poluării. Astfel, șoferii ar putea fi taxaţi de două ori: prima oară la înmatriculare, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii și a doua oară, când plătesc impozitul la primărie, care va creşte considerabil în cazul autoturismelor vechi.

Soferii vor plăti nu doar în funcţie de puterea motorului, ci şi în funcţie de vechimea autoturismului şi tipul de combustibil. Astfel, bani mai mulţi vor da cei care cumpără maşini diesel, de exemplu.

O a doua componentă a taxei de mediu s-ar putea plăti către Registrul Auto Român, în momentul verificării autoturismului. Cu cât maşina poluează mai mult, cu atât tariful va fi mai mare. Decizia vine odată cu numărul uriaş de autoturisme vechi înmatriculate în România în ultimii doi ani. Deocamdată nu se cunoaște valoarea noilor taxe sau impozite anti-poluare.

Ministrul Mediului a declarat în cadrul unei emisiuni la TV că va fi definitivată noua taxă auto până la finalul acestui an. Informația nu era tocmai nouă, dar acum avem și alte detalii despre aceasta. Se pare că va intra în vigoare între 1 ianuarie 2019 și 31 martie 2019, titrează Mediafax.