Tokyo Auto Show : Concept Subaru Viziv Performance STI

In aceste zile Salonul Auto de la Tokyo 2018 se află în plină desfășurare la Makuhari Messe in Tokyo. După ce am văzut epicul Toyota GR Super Sport cu aproape 1.000 de cai putere, acum a venit timpul să verificăm noul Viziv Performance STI.

Următoarea generație WRX STI ar putea avea cate ceva in comun cu acest concept sportiv. Este în principiu modalitatea Subaru de a spune că un nou WRX STI este aproape gata, astfel conceptul oferă indicii asupra noutatilor din următoarea generație a sedanului sportiv.

In acest moment avem doar aceste imagini live din Japonia , dar după cum se spune, o imagine merită o mie de cuvinte. Designul masinii ar trebui sa fie destul de familiar, avand in vedere ca Subaru a introdus un concept Viziv Performance in octombrie anul trecut la Tokyo Moto Show. Cea mai evidentă noutate este remarcabilă la spate, unde versiunea cu marca STI are o aripă masivă cu extensii laterale.

Insertiile de fibra de carbon au fost preluate de la conceptul de anul trecut, incluzând pasajele roților, împreună cu capota și plafonul. Subaru a inserat si cateva accente roșii pentru a se asorta cu insigna “STI” pe grila din față și puteți vedea și branding-ul Subaru Tecnica International pe bara de protecție reproiectată, precum și pe părțile laterale ale aripii din spate.

În ansamblu, noul concept nu este cu totul altul decât cel precedent, deoarece aripa este, în esență, cea mai importantă modificare.
Nu este chiar așa de mare de o surpriză mare când țineți cont de diferențele dintre WRX-ul standard și STI.

Asteptam noua generatie pana la sfârșitul deceniului. Subaru a subliniat că versiunea de vârf nu va avea un motor de 2.5 litri, si sunt zvonuri care sugerează că un motor mai mic va fi echipat cu un motor electric pentru a forma o propulsie hibridă legată de un sistem cu tracțiune integrală.