CNVCD Trofeul Serus 2018 / 20 -22 aprilie

Prima etapa a Campionatul National de Viteza in Coasta DUNLOP 2018, se va desfasura la Rasnov, pe trasul ce urca din Rasnov spre Poiana Brasov. Estimam ca vor vi peste 90 de masini la start, unele dintre ele avand peste 700 de cai putere.

Etapa de debut a anului 2018, are un farmec aparte fiind etapa in care se va dezvalui componenta noile echipe formate, dar si masinile folosite de catre piloti, inclusiv noile achizitii sau upgrade-uri survenite dpdv. tehnic in pauza competitionala.

Viteza in coasta – proba auto sportiva de tip SPRINT, unde sportivii au ca obiectiv parcurgerea traseului intr-un timp cat mai scurt.
Traseul poate avea intre 3 si 10 km, acoperit exclusiv cu asfalt, iar dinferenta de nivel dintre START si SOSIRE este de minim 100 de metri.

Sector de drum : DN 1E Braşov – Râşnov
Lungime : 4,000 km
Pantă medie : 5,5 %
Pantă maximă : 8,4 %
Locul startului : DN1E km 20 + 400
Locul sosirii : DN1E km 16 + 400

O etapa se desfasoara pe parcursul a doua zile (sambata/ duminica).

Sambata – sunt programate 3 manse de recunoastere si alte 3 manse de antrenament cronometrat, unde cei mai bine clasati 3 sportivi din fiecare clasa si grupa, vor primi 5, 3 respectiv 1 punct.

Duminica – ordinea de start va fi stabilita in functie de timpii obtinuti in antrenamentele de sambata. Cel mai rapid pilot, luand startul ultimul.

Masinile participante in campionat sunt impartite pe mai multe clase in functie de capacitatea cilindrica de (1- pana ina 1600 cmc, 2 – pana in 2000 cmc, 3 – pana in 3000 cmc si 4 – este 3000). Pentru auto. dotate cu TURBO, se aplica un coefficient de 1.7 pentru stabilirea clasei. Totodata masinile sunt impartite si in mai multe grupe – N, A, H si D. Grupele N si A sunt destinate masinilor cu cele mai multe restrictii, fiind foarte apropiate dpdv. ethnic de echiparea de fabrica. Grupa H este grupa libera, unde poti adduce modificari constructive automobilului, modificari ce nu trebuiesc mentionate sau aprobate de vreo entitate. Grupa D este grupa destinata monoposturilor. Din punct de vedere al echipamentului de securitate, toate grupele se supun acelorasi reguli stricte.

Exemplu. Gr. N2 – Vechizul echipat cu un motor a carui capacitate cilindrica nu poate depasi 2000 CMC, iar dpdv tehnic, aceste trebuie sa respecte intocmai fisa de omologare emisa de FIA (garda la sol, dimensiune roti, piesele din interiorul motorului si al cutiei de viteze, sistem de franare, etc.)

Castigatori sunt desemnati cei care au obtinut cel mai bun timp cumuland timpii din cele doua manse de concurs.
Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop – CNVCD – se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Mai multe detalii pe Pagina Oficiala a Evenimentului