2020 Lamborghini Urus ST-X racing concept

Conceptul ST-X Lamborghini dezvaluit la sfârșitul anului 2018 a fost dezvoltat exclusiv pentru a concura într-o serie de curse numai pentru Urus programată să înceapă în 2020.

Maurizio Reggiani, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al firmei italiene nu a oferit mai multe detalii despre model și nu a confirmat că este în curs de dezvoltare, dar o privire asupra modelului ST-X ne oferă o idee decentă despre ceea ce să așteptăm de la acest model.

Echipa lui Reggiani s-a concentrat în primul rând pe reducerea greutatii , astfel au obtinut un autovehicul cu 25% mai usor prin utilizarea materialelor compozite cum ar fi fibra de carbon și prin îndepărtarea pieselor care nu sunt necesare, cum ar fi materialul de antifonare.

Marele mister din jurul lui ST-X este ce se ascunde sub capota ? Reggiani a declarat că obiectivul echipei sale era să păstreze cât mai multe părți din Urus. Astfel nu știm ce propulsor va avea, dar probabil va fi motorul de serie cu puțin mai multă putere.

Nu vă așteptați să găsiți un V12 cu aspirație naturală cum e pe Aventador. Un Urus inspirat de ST-X ar păstra, probabil motorul V8 de 4.0 litri, cu turbocompresor.

Citeste si alte articole despre:  , , , ,